Maki suşi nasıl yapılır?

Maki suşi yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
1. Adım
Malzemeleri kesin
Suşi yapımında kullanacağınız somonu uzun ince parçalar halinde kesip hazırlayın.
İPUCU
Maki suşi yaparken somonun yanı sıra salatalık avokado gibi sebzeler de kullanabilirsiniz.
2. Adım
Pilavı yayın
Bambu servisin üzerine nori yaprağını koyun. Suşi pilavını nori yaprağının üzerine koyup parmaklarınızla bastırarak, ince bir tabaka halinde yayın. Pilavı, yaprağın dışına taşırmamaya özen gösterin.
İPUCU
Pilavın ellerinize yapışmasını engellemek için ellerinizi suyla ıslatabilirsiniz.
3. Adım
Malzemeleri yerleştirin
Pilav tabakasının ortasına; uzun ince parçalar halinde kestiğiniz somonları yerleştirin.
4. Adım
Rulo haline getirin
Nori yaprağını bambu servisi kullanarak rulo haline getirin. Sarma işlemi bittikten sonra ruloyu bambu servisten ayırın. Rulo fazla sıkı veya gevşek olmamalıdır.
5. Adım
Ruloyu kesin
Bıçağı suyla ıslatıp, rulo haline getirdiğiniz suşiyi dilediğiniz kalınlıkta kesin.
6. Adım
Soya sosu ile sunun
Hazırladığınız suşileri soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu ile servis edin.
Maki suşi, görüntü ve lezzet açısından son derece doyurucudur. Zahmetli şeyleri seviyorsanız suşi yapmayı mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir