Sebzeli Çin eriştesi nasıl yapılır?

Sebzeli Çin eriştesinde (noodle) genellikle kırmızı biber, havuç, kabak, dolma biber ve taze soğan kullanılır. Burada önemli olan sebzelerin eşit büyüklükte doğranmasıdır. Birbiriyle pişme süreleri aynı olan sebzeler kullanılmalıdır.

Sebzeler sırayla aynı büyüklükte doğranır. Ardından daha önceden hazır olan erişteler kaynamış suya atılır ve 3 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra süzerek soğuk sudan geçirilir. Ardından soya sosuyla harmanlanır. Sos hafif kahverengi olana kadar konur. Eriştelerin birbirine yapışmaması için, bir miktar sıvı yağ dökülür. Erişte hazır hale gelmiştir.

Doğranmış olan sebzeler, ısıtılan tavaya atılarak sotelenir. Öncelikle yumurta konur, üzerine sebzeler atılır. Bir kaç saniye sotelendikten sonra erişte ilave edilir. Biraz tuz ve sarımsak sosu eklenir. Bulyon kattıktan sonra tercihen baharatlar eklenebilir. Yaklaşık bir kaç dakika daha sebzeler sotelenir ve servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir